Waarom een filmset?

Een filmset kan het verschil maken tussen een ‘leuk filmpje’ en een volwaardige productie. Het inzetten van een filmset heeft daarnaast een paar voordelen, waardoor dit een ontzettend waardevolle toevoeging kan zijn voor je productie.

Onafhankelijkheid

Financieel voordelig

Die studio is al van ons. Dat scheelt bijvoorbeeld op een paar posten, zoals reiskosten, parkeerkosten (bij ons is het gratis voor de deur), locatiehuur en vergunningen. De sets zijn herbruikbaar en dus extra geschikt voor series.

Creatieve vrijheid

Voor bijvoorbeeld FC Utrecht zetten we regelmatig een filmset in. Het voordeel hierbij is dat elke uitzending van Café Galgenwaard in een serie past. In een daadwerkelijk café zou dit veel lastiger zijn. Ten eerste omdat er weinig café’s zijn die groot genoeg zijn om alle camera’s in te plaatsen. Maar ook door het veranderende licht, het lawaai en de afhankelijkheid van Café eigenaren.

Hierdoor is er genoeg tijd om de set elke maand op maat te maken, met extra persoonlijke details. Voor de intro’s zetten we greenscreens in. Dat gebeurt allemaal op dezelfde locatie. Zo hoef je niet meerdere dagen heen en weer. Als dat wel moet, kan dat! De set staat al, dus we kunnen direct weer draaien.

Beschermde omgeving

Soms mag beeldmateriaal nog niet de wereld in. Een studio is een bescrhermde omgeving waarbij de toegang beperkt wordt. Vertrouwelijke informatie blijft binnen de studio.

In sommige gevallen kan het belangrijk zijn om de privacy en veiligheid van de cast, crew en het filmmateriaal te waarborgen. Een filmstudio biedt een gecontroleerde omgeving waarin je de toegang kunt beperken en vertrouwelijke informatie kunt beschermen.